Hindistan’ın Tek Özel Yabani Yaşam Merkezini Kuran Çift 30 Yıldır Doğayı Beraber Koruyor


Beraber doğayı korumak isteyen Pamela ve Anıl çifti, Hindistan’da bu hayallerini gerçekleştirebilecek bir yer bulmuş.

Erken yaşta evlenen çift, ilaç şirketindeki ve bankadaki işlerinde üst seviyelere çıkmalarına rağmen, çocuklarındaki gibi hep bir orman içinde yaşamak ve burayı koruma altına almak istemiş.

Pamela’nın terfisi bu ikiliyi başka bir eyalete, Pamela’yı sürekli seyahat etmek zorunda olduğu bir işe, Anıl’ı ise restorandan ayrılıp bankacılığa geçmesine yol açmış.

İkili, bu işlerin yarattığı stresi en son çekemedikleri bir günde, ellerindekilerin hepsini satmışlar. Çift, ilk olarak Hawaii’de özel bir doğa koruma alanı oluşturmuşlar.

Burada ormana hiç ellemeyip, belli bir kısmında organik tarım yeteneklerini geliştirmişler. Ürettikleri ürünlerin kendilerine yetenleri alıp, alanını kadın koruma evlerine bağışlamışlar.

Yine de buradaki ada hayatı, ihtiyaçlarının %40’ının binlerce kilometre uzaktaki anakaradan gelmesi anlamına geliyormuş. Giderek büyüyen endüstriyelleşmiş turizm ve özel mülkler, çiftin özel topraklarındaki üzerindeki gözleri de artırmış.

Bu sorunlar giderek büyümüş ve biraz da “kaderin telefonu” anlara bir seçenek sunmuş.

Hindistan’da yaşayan Anıl’ın babası hayatını kaybetmiş ve çift küllerini Ganj nehrine serpiştirmek için çıktıkları yolda, Uttarancal eyaletinin güzelliğine aşık olmuş ve hayallerini artık Hindistan’da devam ettirme kararı almışlar.

Hindistan’ın güneyinde Batu Gat Dağlarında istedikleri gibi bir alan bulduktan sonra, burada SAI (Hayvanları Koruma Girişimi) Sığınağı’nı kurmuşlar.

Bölgedeki çiftçilerin de artık tarımdan daha fazla para kazanamadığından dolayı bu bölgede 1200 dönümlük yani, 300 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı koruma altına almışlar.

1991 yılında artık kahve ve kakule tarlaları artık kullanılmayınca, Pamela bu 30 yıl içerisinde ilk yabani otların büyüdüğünü, onunla beraber böceklerin geldiğini söylüyor.

Ağaçların büyümesi ile beraber maymunlar ve filler, onlarla beraber ise Bengal kaplanlarından nesli tükendiğine inanılan bir çakal türü bile bu sığınakta kendine yer bulmuş.

Pamela ve Anıl bu ortak hayallerini beraber gerçekleştirmenin hayatlarındaki en tatmin edici tecrübe olduğunu belirtiyor ve Doğa Ana’ya biraz şans verilirse kendini iyileştireceğini söylüyorlar.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.