2019 yılbaşı için çevre ve sivil toplum dostu yılbaşı hediyeleri

Yılbaşına çok az bir zaman kaldı ve yılbaşı planları herkes için oldukça farklı ama bir şey kimse için değişmiyor, yılbaşı hediyeleri.

Tabii ki, çevre dostu ve sürdürülebilir bir yaşam sürdürmeye çalışanlar için bu durum biraz karmaşık, zira tüketim kültürü üzerinden bir daha kullanılmayacak hediyeler almak mümkün.

Hediye alışverişinin en güzel yanlarından biri de paylaştığınız kişiyi düşündüğünüzü ona basit bir jest ile gösterebilmeniz. Bu yüzden onlar için bir sivil toplum kuruluşuna yardımcı olmanız ya da çevre dostu bir seçim yapmanız daha da anlamlı olacaktır.

Bu seçenekleri kolaylaştırmak içinse farklı öneriden olaşan bu listeye göz atabilirsiniz.

WWF- Türkiye

WWF Türkiye ile yeni yılda dünya için umut veren bir adım atabilir, sevdiklerin adına tehdit altındaki bir türü sembolik olarak evlat edinebilirsin.

Kutup ayısı, kaplan, orangutan ve yunus gibi hayvanlara yapılacak yardımlarda aynı zamanda bir peluş oyuncak almanız da mümkün.

Bu hediye için buraya tıklayabilirsiniz.

Yeni İnsan Yayınevi

Ekoloji ve felsefe alanında kitapları ile dikkat çeken Yeni İnsan Yayınevi, birbirinden güzel kitaplarını internet sitesinden indirimli olarak satıyor.

Özellikle yayınevi tarafından hazırlanan setler, bu konu başlıklarına başlamak isteyen okuyucular için güzel seçenekler sunuyor.

Yeni İnsan Yayınevi’nin kitaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

TEMA Vakfı

Varoluş nedeni yaşama; yani toprağa sahip çıkmak olan TEMA Vakfı, sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için çalışıyor.

Siz de, buraya tıklayarak yeni yıla girerken alacağınız Fidan Bağış Sertifikası ile yaşadığımız çevrenin korunmasına katkıda bulunabilirsiniz.


Reklam

ÇEKÜL

Kuruluşundan itibaren doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunucusu olan ÇEKÜL, “Doğa ve Kültürle Varız” sloganıyla yaşama geçirdiği proje ve programlarla, Anadolu kentlerinde doğal ve kültürel mirasın koruyor.

Yılbaşı için sevdikleriniz için buraya tıklayarak ÇEKÜL Dükkan’da birbirinden güzel ürünler bulabilirsiniz.

Good4Trust

İyiliklerin paylaşıldığı, kendi seçtiğimiz sosyal ve ekolojik açıdan sorumlu ve güvenilir üreticilerin ürünlerini bulabileceğiniz Good4Trust.com, çevre dostu ürünleri bulabileceğiniz en geniş kategoriye sahip web sitelerinden biri.

Evde kullanabileceğiniz hazır mantar kitleri üreten İyi Ekim, plastik ambalajlara alternatif balmumu kumaşlar üreten MUMO ve kömür santrallerine karşı yeni bir ekonomi geliştiren Yırca Köyü kadınlarının ürünlerini burada bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.