1973 Yarasa Adam filmi, baharat dünyasını keşif ve gıda şenliği: Bu haftasonunun 9 çevre ve geek dostu etkinliği

İstanbul’un etkinlik takviminden bu haftasonu düzenlenecek 9 çevre ve geek dostu etkinliği bu içerikte bulabilirsiniz.

16 Kasım Cuma – Çizgi Roman ve Toplumsal Eleştiri

Süper Kahraman nasıl doğdu, hala yaşıyor mu? Eddalardaki Thor mu döver Marvel’ın Thor’u mu? Ve daha fazlası için çizgi roman tarihi ve kuramı eğitmeni Gazi Mehmet Emin Adanalı ve altevren.net yazarı Berk Uralcan’ın katılımıyla bir panele davetlisiniz.

BÜEKSEN; Boğaziçi Üniversitesi Karikatür ve Mizah Kulübü ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü’nün gerçekleştirdiği panel dizisinin “Süper Kahraman Kimdir?” başlıklı ilk oturumu 16 Kasım Cuma, saat 18:00’de, BÜOK (Boğaziçi Üniversitesi Oyun Kulübü) Kulüp odasında.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmayan katılımcıların kampüse alınması için buraya tıklayarak bir formu doldurmaları gerekmekte. Etkinliğin Facebook sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

17 Kasım Cumartesi – Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Temel Atma

Kadıköy Belediyesi sahipsiz evcil hayvanların rehabilitasyonunu sağlamak için hizmet verecek Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nin temelini atıyor.

Merkezde veteriner hekimlerince muayene, acil müdahale, tanı ve tedavi, operasyon, kısırlaştırma, aşılama, işaretleme, kimliklendirme, sahiplendirme ya da alındıkları ortama geri bırakılma gibi faaliyetleri geçici hayvan bakım uygulamaları da koordineli olarak yürütülecek.

Saat 13:00’da Merdivenköy Caddesi’nde düzenlecek açılışa tüm hayvanseverler davetli. Etkinliğin detaylarına Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

17 Kasım Cumartesi – Soğuk Yöntem Sabun Atölyesi

İstanbul Permakültür Kolektifi tarafından organize edilen ve Rana’nın Sabunları’nın kurucusu Rana Söylemez tarafından düzenlenen bu atölyede katılımcılar, mikro plastik ve ağır kimyasallardan da olmadan sabun yapımının mümkün olduğunu keşfedecekler.

Temel formül ve hammaddeler ile soğuk yöntem hakkında daha detaylı bilgi alabilceğiniz bu etkinlik Cumartesi günü saat 14:30 ile 17:00 arasında Bakırköy’deki Meraklı İnsanlar’da gerçekleşecek.

Katılım ücretinin 180₺ ile 250₺ arasından katılımcılar tarafından belirlendiği etkinliğe katılmak için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz. Etkinliğin Faceook sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

17 Kasım Cumartesi: Nazlı Pişkin ile ‘Baharat Dünyasında Keşif’ Atölyesi

EkBiçYeİç tarafından organize edilen bu etkinlikte yemek kültürü yazarı Nazlı Pişkin ile tarih boyunca lezzet, şifa ve cazibeyle ilişkilendirilen baharat çeşitlerinin dünyasını keşfe çıkacaksınız.

Baharat eşleştirmeleri ve bu baharatların şifalarından yararlanma gibi konuların ele alınacağı bu etkinlikte katılımcılar, kendi evlerinde farklı uygulamalarda kullanmak üzere hazırladıkları baharat karışımlarını atölye çıkışında beraberlerinde götürebilecekler.

Katılım ücretinin 165₺ olduğu atölyeye kayıt yaptırmak için info@ekbicyeic.com‘a mail atabilir ya da Mobilet üzerinden bilet alabilirsiniz. Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

17 Kasım Cumartesi – Gezi’de Gezi Başkadır

Gezi Parkı’nı ve ağaçları yakından tanımak için İ.Ü Orman Fakültesi hocalarından Prof Dr. Ünal Akkemik rehberliğinde yapılan dendroloji gezilerinin dördüncüsü 17 Kasım Cumartesi 14:30’da gerçekleşecek.

Etkinliğin detaylarını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

17 Kasım Cumartesi – Ekşi Maya Ekmek Atölyesi

Ekşi mayalı ekmekle doğanın sesini dinlemek isteyenler için İstanbul Pemakültür Kolektifi ve Fırınımdan Ekmekler’in kurucusu Murat Demirtaş tarafından düzenlenecek bir atölye var.

Cumartesi günü saat 11:00 ile 14:00 arasında Bakırköy’deki Meraklı İnsanlar’da düzenlenecek atölye, atalık tohumdan mayalanmaya, ana mayadan hamur yoğurmaya kadar ekşi maya ekmek hakkında bilmek istediğiniz tüm konulara değiniyor.

Katılım ücretinin 180₺ ile 250₺ arasından katılımcılar tarafından belirlendiği etkinliğe katılmak için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz. Etkinliğin Faceook sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

18 Kasım Pazar: Adil, ekolojik, kolektif bir mutfağın neşesiyle Kuçe

Mutfak kolektif, bakliyat adil, sebzeler organik, muhabbet koyu, yemekler leziz… Kuçe Yemek Kolektifi’ne artık taze sebze meyveler Şişli Organik Pazarından, diğer pek çok gıda da adil ve ekolojik üretim yapan küçük üreticiden ve gıda topluluklarından geliyor.

Bunu kutlamak içinde Pazar günü saat 15:00’de Beyoğlu’danki mekanında sizi özel bir menüye davet ediyor. Etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

18 Kasım Pazar – Betmen filmi ve Levent Çakır Söyleşisi

Türkiye’de bir dönem süper kahraman furyaları esmiş ama, adam öldüren Örümcek Adam, dişsiz babalı Atlas’ın tahammülüne sahip Süpermen gibi garip karakterler ortaya çıkmıştı. İşte tam da bu dönemi konuşmak adına Çizgi Roman Okurları Derneği ve Sinematik Yeşilçam olarak değerli oyuncu Levent Çakır’ı konuk ediyor.

Saat 12:00’de başlayacak ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlencek etkinlik 1973 yılı yapımı modacıların ölümünü çözmeye çalışan süper dedektif Yarasa Adam – Betmen Filmi üzerine ve canlandırdığı çizgi roman kahramanları üzerine Levent Çakır ile bir söyleşi düzenlenecek.

Etkinliğin detayları için buraya tıklayabilirsiniz.

18 Kasım Pazar – 2. Kadıköy Gıda Şenliği

Su ürünlerinin önemi, stokların korunması ve büyütülmesi, avlanmasında dikkatli olunması, tüketiminin yaygınlaştırılması, geleneksel yöntemlerle tüketilmesi konuları ele alacak 2. Kadıköy Gıda Şenliği 18 Kasım Pazar günü saat 11.00-18.00 arası İstanbul Kadıköy Lisesi / Moda’da düzenleniyor.

Kadıköy Kent Konseyi Gıda Çalışma Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte ayrıca lakerda ve çiroz yapım atölyeleri ile tanıtım standlarında geleneksel gıda yapım atölyeleri yapılacak.

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.