Robotel, konuşan çınarlar, bu son şansımız mı? Bu haftasonunun 8 çevre ve geek dostu etkinliği

İstanbul’un haftasonu etkinlik takviminden çoğunluğu Cumartesi günü düzenlenecek 8 çevre dostu etkinliği bu içerikte bulabilirsiniz.

13 Aralık – 16 Aralık : Bu Son Şansımız mı? (SALT Beyoğlu)

Polonya’da düzenlenen Birleşmiş Milletler 24. İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP24), bu küresel tehdide karşı acilen gerekli önlemlerin alınmaması durumunda doğal hayatın yok olması ve medeniyetlerin çökme tehlikesinin vurgulandığı oturumlarla yakınlarda son bulacak.

COP24’ün kapanış döneminde SALT Beyoğlu’nda gerçekleştirilecek olan “Bu son şansımız mı?” kapsamında, iklim değişikliğiyle ilişkili çevre meselelerini irdeleyen bir belgesel film seçkisi İstanbul ve Ankara’da sunulacak.

SALT’ın Paris’teki COP21’den bu yana sürdürdüğü bu ücretsiz gösterim programı, bu yıl SALT Beyoğlu’ndaki Açık Sinema ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde yer alacak.

SALT Beyoğlu, Açık Sinema

PROGRAM

13 ARALIK PERŞEMBE
19.00: Wild Relatives [Yabani Akrabalar], 2018

14 ARALIK CUMA
19.00: Welcome to Sodom [Sodom’a Hoş Geldiniz], 2018

15 ARALIK CUMARTESİ
15.30: Kötü Tohum, 2018
17.30: Demi-vie à Fukushima [Fukuşima’da Yarıyaşam], 2016
19.00: Utopia Revisited [Ütopya Zamanı], 2018

16 ARALIK PAZAR
15.30: ThuleTuvalu, 2014
17.30: Kho ki pa lü [Aşağı, Yukarı ve Yana], 2017

Etkinlik hakkında bilgi almak için buraya btıklayabilirsiniz.

14 Aralık Cuma : Robotel İstanbul Buluşması

İhtiyaç sahiplerine gönüllü olarak 3 boyutlu yazıcılar ile basılan mekanik elleri; ücretsiz hediye eden ‘Türkiye’nin Yardım Eli’ Robotel Türkiye ekibi destek için sizi çağırıyor.

Her ay yeni gönüllüler için projeyi paylaşıp nasıl çoğalabilir, nasıl daha çok çocuğa ulaşılacağını arayan Robotel, iş bölümü ve koordinasyon konularını görüşüp düzenli toplanmaya doğru ilerliyor.

Etkinliğin detayları için buraya göz atabilirsiniz.

15 Aralık Cumartesi: Permakültür Atölyesi (Kadıköy Ekolojik Yaşam Merkezi – 16:00)

Kadıköy Belediyesi ve Yeryüzü Derneği’nin ortak girişimi ile Ekolojik Yaşam Merkezi’nin bahçesinde Aytaç Timur, permakültür ile ilgili deneyim ve bilgilerini katılımcılarla paylaşıyor.

Etkinliğin detayları için buraya bakabilirsiniz, kayıt içinse ekolojikyasam.kadikoy.bel.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.

15 Aralık Cumartesi: Don Kişot Belgrad Ormanı Turu – Kış Pedallaması

Don Kişot Bisiklet Kolektifi, kar kış, yağmur çamur soğuk demeden Belgrad ormanına pedallıyor, hava güzel olursa bir de piknik yapıyor.

Yeni gelen ve toplu sürüş yapmamış bisikletseverler için uygun bu tur hakkında daha fazla bilgi almak için Facebook sayfasına göz atabilirsiniz.

15 Aralık Cumartesi: FoodCoop Belgesel Gösterimi ve Söyleşi (Kadıköy Kent Konseyi – 17:00)

13. İşçi Filmleri Festivali kapsamında gösterilen Food Coop (Gıda Kooperatifi), ABD’nin başkenti New York’un kenar mahallelerinden özellikle kent yoksulu siyahilerin yaşadığı ve şimdilerde kentsel dönüşüm kıskacındaki Brooklyn’de geçiyor.

1973 yılında kurulan ve ABD’nin en eski, en büyük ve en aktif kooperatiflerinden biri olan kâr amacı gütmeyen, Park Slope Food Coop (PSFC) kooperatifi konu alan belgeselden sonra kooperatifler hakkında bir de söyleşi olacak.

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

15 Aralık Cumartesi: 15. Yeşil Diyalog: Kırsal ve Kent Diyalogları ( Cezayir Restoran – 09:30)

https://www.facebook.com/yesildusun/videos/1931811366897263/

“Kent’teki yaşamınızdan çok mu bunaldınız? Tüketici değil türetici mi olmak istiyorsunuz? Ya da toprağı deneyimlemek, üretici tarafta olmak için can mı atıyorsunuz? Yoksa kendinizi kentte ve kırda yeşil, ekolojik olana doğru nasıl adım atabilirim başlıklı sorular sorarken mi buluyorsunuz? Kadın, mülteci, köylü ve kentliler olarak farklılıklarımızla bir arada olmanın yollarını mı arıyorsunuz?

Yeşil Diyalog 2018 buluşması tam da bu konuları tartışıyor, bu yönde adımlar atan insanları bir araya getiriyor.

Kentte ve kırsalda dayanışmacı, ekolojik, eşitlikçi alternatif alanlar yaratan bireysel ve kolektif girişimlerin hikaye ve etki alanlarını konuşmayı, yeni alanlara dair fikirleri buluşturmayı ve başka ortak alanlar için ağlar ve tanışıklıklar oluşturmayı hedefleyen etkinliğin programı ve ayrıntılı bilgi için buraya göz atabilirsiniz.

15 Aralık Cumartesi: Kadıköy’ün Konuşan Çınar Ağaçları ( Tasarim Atolyesi Kadikoy – 12:00)

TAK’ın ikincisini düzenlendiği bu etkinlikte, çocuklar 600 ile 1000 yıl arasında yaşayabilen Ulu Çınar Ağaçlarının yapraklarını inceleyip, resimlerini inceliyor. Bu sırada ise Behiye Çalışkan’dan bilgi alıyor.

9-13 yaş arası çocuklar için olan etkinlik, 8 kişi ile sınırlı bu yüzden başvuru için kadikoy@takortak.org’a ad-soyad, telefon no. ve yaş bilgilerini mail atmanız gerekli. Etkinliğin Facebook sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

16 Aralık Pazar : Begüm Yaramancı ile Fermente Turşu Atölyesi ( Nadas İstanbul – 14:00)

Begüm Yaramancı mevsimlik sebzenin ve ham meyvenin zamana karşı bozulmasını önlemeye yönelik atalık bir teknik olan turşulamayı, tutkusunu, doğal, katkısız fermente turşu yapımının detaylarını ve inceliklerini paylaşacak.

“İçindekiler” yemek kitabından tanıdığımız Turşu Kraliçesi Begüm Yaramancı, bu sefer Nadas İstanbul’da yaklaşık iki saat sürecek atölye çalışması, fermantasyon ve adım adım probiyotik turşu yapımını kapsayan teorik bilgilendirme ile başlayacak, salamura yöntemi kullanılarak mevsim sebzeleriyle yapılacak turşu kurma demosu ile sonlanacak.

Atölye ücreti 130 ₺ olan etkinliğe kayıt olmak için ya da daha fazla bilgi almak için info@nadasistanbul.com adresine mesaj atabilirsiniz. Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.