Sosyal Fayda Zirvesi, Fermente İşler, Antroposen: Bu haftanın 12 çevre dostu etkinliği

23 Ekim Çarşamba: Nazlı Pişkin ile Kombucha Atölyesi – Nadas İstanbul

Nadas İstanbul ev sahipliğinde, Nazlı Pişkin tarafından düzenlenen bu atölyede katılımcılar, kombucha’nın bağırsak sağlığını destekleyici özellikleri ve kombucha ebesi hakkında bilgi alabilecek ve evlerinde kullanabilecekleri bir sete sahip olacak.

Atölyenin uygulama kısmında Nazlı Pişkin’in atölye için artizan usulde yaptığı sade ve doğal çeşnili kombucha çeşitleri tadılacak. Kombucha yapımı demonstrasyonu yapılacak. Evde kombucha yapımında dikkat edilmesi gerekenler üzerinde durulacak.

Katılımcılara kombucha ebesi, başlangıçta kullanılacak kombucha ve kombucha fermantasyon başlangıç seti dağıtılacak; böylece katılımcılar kendi kombucha’larını evlerinde hemen yapabilecekler.

Ayrıntılı bilgi ve katılım için info@nadasistanbul.com’a e-mail atabilir veya buraya tıklayabilirsiniz.

23 Ekim Çarşamba: Begüm Yaramancı ile Fermante Turşular – Kokopelli Şehirde

Begüm Yaramancı Kokopelli Şehirde ev sahipliğinde, günümüzdeki hızlandırılmış turşuculuk yerine atalık turşu yöntemlerini ele alacak bir atölye düzenleyecek.

Atölye fermantasyon ve adım adım probiyotik turşu yapımını kapsayan teorik bilgilendirme ile başlayacak, salamura yöntemi kullanılarak mevsim sebzeleriyle yapılacak turşu kurma demosu ile sonlanacak.

Katılım için gerekli bilgilere Kokopelli Şehirde’nin Instagram sayfasından ulaşabilirsiniz.

23 Ekim Çarşamba: Zehirsiz Ev Atölyesi – Ogliv

“Zehirsiz Ev” kitabının yazarı Mercan Yurdakuler ile Zehirsiz Ev Atölyesi ile Ogliv Sarı Köşk’te.

2007 yılında sadeleşmeye, doğal olana yaklaşmaya yönelik serüvenini Zehirsiz Ev’de paylaşmaya başlayan Yurdakuler, kimyasal kirlilik ve çöp üretmeyen temizlik ve bakım ürünü tariflerini 2016 kışında Zehirsiz Ev: Yaşamınızdan Zararlı Kimyasalları Eksiltmenin Basit Yolları adıyla kitaplaştırdı. Halen yetişkinlere ve çocuklara yönelik atölye çalışmalarını ve kurumlara yönelik seminerlerini sürdürüyor. 

 Katılım detayları ve daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

24 Ekim Perşembe: Ekolojik Pazarlar – Ogliv

Ogliv ev sahipliğinde Balya Organik kurucusu ve Buğday Ekolojik Pazarlar’ların denetimi için oluşturulan komisyonlarda toptancı ve dükkancı temsilcisi Sinan Tüzer katılımcılara ekolojik pazarları anlatıyor.

Katılım detayları ve daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

24 Ekim Perşembe: Sütteki Şefkat – Kokopelli Şehirde

Aysun The Sütçü olarak da tanıdığımız Aysun Sökmen, Perşembe günü 11:00-12:00 saatleri arasında Kokopelli Şehirde’nin misafiri oluyor.

Bu ücretsiz etkinliğe katılım için buraya tıklayarak ulaşacağınız formu doldurmanız yeterli.


Reklam

24 Ekim Perşembe: İklim Sikkesi İklim Finansmanına Katkı Sağlayabilir mi? – Yeşil Düşünce Derneği

Yeşil Düşünce Vahit Koray Kozacıoğlu’nun bu sunumuyla ilkim finansmanında geleneksel araçları, piyasa odaklı yöntemleri, karbon vergisini ve Blockchain teknolojisinin potansiyel katkısını ele alacak.

Karbondioksit’in bir bedeli var ve iklim değişikliği bu bedeli canlılara ve gelecek kuşaklara adaletsiz biçimde fatura ediyor.

Peki, adil bir dönüşüm için finansal imkânlar neler? Tasarruf sahipleri, yatırım tercihleri ile adil bir dönüşüme yardım edebilir mi? Blockchain teknolojisi ve iklim sikkesi (climate coin), ihtiyaç duyulan fonları, karbon gömen girişimcilerle buluşturma fırsatına sahip mi?

Etkinliğe kayıt olmak ve daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

25 Ekim Cuma: Sosyal Fayda Zirvesi – Zorlu PSM

2013 yılından beri İstanbul’da gerçekleştirilen Sosyal Fayda Zirvesi’nin 6.’sı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ve TBWA\FORGOOD tarafından, 25 Ekim 2019 tarihinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenecek.

“İyiliğe Giden En Kısa Yol” temalı etkinlikle, insani gelişme yeniden tanımlanırken teknoloji ve yeni medyanın insanların ve gezegenin iyiliği için nasıl kullanılabileceğinin incelenmesi hedefleniyor.

Sosyal Fayda Zirvesi, insanlığın ne yöne doğru ilerlediğine ve ortak sorunlarımızın nasıl üstesinden gelebileceğimize odaklanacak.

2030 yılında nasıl bir dünyada yaşamak istediğimizi dinamik biçimde ele alan Sosyal Fayda Zirvesi’nde, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmak ve dünyayı daha yaşanır bir yer haline getirmek için teknolojinin potansiyelinden nasıl yararlanabileceğimiz tartışılacak.

Kayıt ve daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

25 Ekim Cuma: Homemade Kışa Hazırlık Cilt Bakımı – Taze Mutfak

Homemade, Taze Mutfak’a özel hazırladıkları içerikle katılımcıların ciltlerini kendi hazırlayacağı formüller ile kışa hazırlıyor.

Katılımcılar etkinlikten 3 farklı ürünler ayrılacaklar. Saat 11:00’da başlayacak etkinlik için daha fazla bilgiye buraya tıklayabilirsiniz.


Reklam

26 Ekim Cumartesi: Bitkilerle Yaşam: Yaşam Alanlarında Bitki Yetiştiriciliği – Nadas İstanbul

Nadas İstanbul’da Ahu Kopan tarafından düzenlenecek bu atölyede, bitkileriniz ile tasarım zevkiniz ve yaşam rutininize uygun, kalıcı birliktelik oluşturacak sürdürülebilir bir yeşil alanı oluşturabilirsiniz.

Atölye, yaşam alanınızda yetiştirmenize uygun türleri tanımanızı sağlayacak; Tropik, Sukulent ve Kaktüs türlerinin ihtiyacı tüm bakım öneri ve püf noktalarını, sorunlarına karşı önlem ve çözüm yöntemlerini paylaşacak.

Ayrıntılı bilgi ve katılım için info@nadasistanbul.com’a e-mail atabilir veya buraya tıklayabilirsiniz.

26 Ekim Cumartesi: Antroposen Çağında Disiplinlerarası Karşılaşmalar Panel Serisi – Pera Müzesi

Çıkış noktasını, 16. İstanbul Bienali’nin ana konusundan alan panel dizisi “Antroposen Çağında Disiplinlerarası Karşılaşmalar”, bienali hem bir sergi modeli olarak ele almak, hem de bu yılın kavramsal çerçevesini değerlendiriyor.

Etkinlik, İstanbul Bienali’nin tarihsel seyri ve geçmişten bugüne kavramsal çerçevelerinin değerlendirilmesiyle başlayacak; sosyoloji, edebiyat ve sanatta Antroposen’i farklı alanlarda ele alan tartışmalar ve bu alanda çalışan sanatçıların kendi pratikleri üzerine gerçekleştireceği sohbet ile devam edecek.

12:30’da başlayacak bu ücretsiz etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

26 – 27 Ekim: Topraksız Tarım Eğitim Programı – Kibele Eğitim

Kibele Projekt ve Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ortaklığında gerçekleştirilen; Topraksız tarım eğitim programı yılın 5. eğitimi ile Nişantaşı Üniversitesi Maslak 1453 Neotech Kampüste.

Eğitim programı kapsamında, ilk gün Ziraat Yüksek Mühendisi Ramis Özgen Akın eğitmenliğinde teorik bir eğitim ile topraksız tarım hakkında A’dan Z’ye bilgi katılımcılara aktarılacak. İkinci gün ise İstanbul’da bulunan bir seraya teknik gezi gerçekleştirilecek.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Reklam

27 Ekim Pazar: Evde Mantar Yetiştiriciliği Atölyesi – Nadas İstanbul

Oldukça gizemli ama besin değeri yüksek mantarları evde yetiştirmek ister miydiniz?

Nadas İstanbul’da düzenlenecek bu atölyede İyi Ekim ve Burcu Arıkan ile siz de istridye mantarlarını evde nasıl yetiştirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve katılım için info@nadasistanbul.com’a e-mail atabilir veya buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.