Nükleer Riskler, Sıfır Çöp, Geleceği Tasarlamak: Bu haftanın 7 çevre dostu etkinliği

24 Nisan Çarşamba: Nükleer Riskler ve Geleceğimiz – Yeşil Düşünce Derneği

2011 yılından beri dünya genelinde düzenlenen Fukuşima Çernobil Aksiyon Haftası için; Yeşil Düşünce Derneği ev sahipliğinde Pınar Demircan, nükleer meselesini ve konuyu Fukuşima’daki gelişmelerle yeni riskler bağlamında ele alacak.

2014 yılından itibaren Fukuşima Nükleer Felaketi’ni yakın takibe alan ve Japonya’daki sivil toplum kuruluşlarının davetiyle 4 defa Fukuşima’da saha araştırmasına katılan Demircan nükleer meselesini pek çok açıdan ele alarak yazılar yazıyor, başta http://nukleersiz.org/ olmak üzere sivil toplum alanında ve akademik çerçevede çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Saat 19:00’da başlayacak bu ücretsiz etkinliğe katılım sınırlı. Bu yüzden kayıt yaptırmak için buraya tıklayarak formu doldurmanız rica ediliyor.

Etkinliğin Facebook sayfasını buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

25 Nisan Perşembe: Film Sohbetleri – Sıfır Çöp Platformu

Sıfır atıkla yaşamı hedefleyen ve bunun için çözümler arayan Sıfır Çöp platformu, Yeşil Düşünce Derneği ev sahipliğinde Yeşil Ev’de Story of Stuff (Şeylerin Hikayesi) serisinden birkaç kısa film gösterimi yapacak.

Film gösterimi ardından sıfır çöp yaşam etrafında tartışabilir ve dönüşümü nasıl yaratabileceğimiz konusunda fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Saat 19:00’da başlayacak bu ücretsiz etkinliğe katılım 30 kişi ile sınırlı. Bu yüzden kayıt yaptırmak için buraya tıklayarak formu doldurmanız rica ediliyor.

Etkinliğin Facebook sayfasını buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

25 Nisan Perşembe: Türkiye’nin Nükleer ile Macerasını Anlamak, Anlatmak – Mekanda Adalet Derneği

25 Nisan Perşembe günü #MADakademi’de, Çernobil felaketinin 33. yıl dönümünde Türkiye’nin nükleer enerji ile olan macerasını, Sinop ve Akkuyu nükleer santralleri süreçlerindeki son durumu, yönetmenliğini Can Candan’ın yaptığı Nükleer Alaturka / Nuclear alla Turca belgeselinin ekibi ve gazeteci Doğu Eroğlu’dan dinleyebilirsiniz.

Etkinlik ücretsiz ve herkesin katılımına açıktır. Oturma alanlarının sınırlı olması sebebiyle kayıt yaptırılması rica olunur.

Saat 18:00’da başlayacak bu ücretsiz etkinliğe katılım sınırlı. Bu yüzden kayıt yaptırmak için buraya tıklayarak formu doldurmanız rica ediliyor.

Etkinliğin Facebook sayfasını buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

26 Nisan Cuma: Geleceği Bügünden Tasarlamak – Nişantaşı Üniversitesi

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, Kibele Projekt ve Nişantaşı Üniversitesi ortaklığında, 26 Nisan 2019, Cuma günü “Geleceği Bugünden Tasarlamak” etkinliği gerçekleşecek.

Etkinlik kapsamında Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde “Nitelikli Eğitim” ve “Hedefler için Ortaklıklar” üzerine iki panel düzenlenecek.

Impact Hub İstanbul moderatörlüğünde TRAngels, Jill turkey ve 9 köy ile beraber “Hedefler için Ortaklıklar” panelinde ben de Çevreci Geek’i ve bu konudaki projelerimi biraz daha detaylı anlatma şansı yakalayacağım.

Etkinliğe ücretsiz kayıt için olmak için tıklayınız.


Reklam

26 Nisan Cuma: ReYARD Evi Tanıtımı

Türkiye’nin ilk yosundan enerji elde eden ve toprak panel yapı sistemi ile inşa edilecek olan ReYard Evi projesini 26 Nisan Cuma Günü saat 15.00′ da Zemin İstanbul-Şişhane Metro’ da ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinden oluşan multi-disipliner ReYard projesi, Dünya’nın en büyük üniversiteler arası sürdürülebilir konut yarışması olan Solar Decathlon’ un Afrika ayağına bu proje ile katılım hakkı kazandı.

Etkinlik ve ReYard Evi projesi hakkında daha fazla bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

27 Nisan Cumartesi: Bokashi Kompostu Atölyesi – Kokopelli Şehirde

Kore dahil Uzak Doğu’da ve Japonya’da toprağı güçlendirmek için yüzyıllardır geleneksel olarak kullanılan, günümüzde şehirlerde de kolaylıkla uygulanabilecek Bokashi Kompostunun detaylarını bu atölyede keşfedebilirsiniz.

Kokopelli Şehirde ev sahipliğinde Volkan Dündar tarafından düzenlenecek bu atölyede organik atıkları fermente ederek dönüştürmesine dayalı bir nevi çöp turşusu olan bu yöntemin detaylarını öğrenme şansı yakalayacaksınız.

200 ₺ katılım ücreti olan bu atölyeye kayıt için buraya tıklayarak katılım formunu doldurabilir veya atolye@kokopellisehirde.com adresine mail atabilirsiniz.

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan göz atabilirsiniz.

28 Nisan Pazar: Doğayla Barışık Tavuk Yetiştiriciliği – Kokopelli Şehirde

Permakültür prensipleri doğrultusunda tavuk yetiştirmeyi merak edenler, Kokopelli Şehirde ev sahipliğinde Volkan Dündar tarafından düzenlenecek bu atölyeye katılabilirler.

Atölyede tavuğun doğasına uyumlu, refahını, sağlığını gözeten barınma, korunma, beslenme, yöntemlerini gözden geçirilecek.

180 ₺ katılım ücreti olan bu atölyeye kayıt için buraya tıklayarak katılım formunu doldurabilir veya atolye@kokopellisehirde.com adresine mail atabilirsiniz.

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.