Dünya Gıda Günü, Bokashi Kompostu, Paris Çatılarında Arılar: Bu haftanın 8 çevre dostu etkinliği

17 Ekim Perşembe: Paris Çatılarında Şehir Arıcılığı – Kokopelli Şehirde

Paris’te şehir arıcılığı ile bir çok ödül kazanan CityBizz adlı şirketin kurucusu Volkan Tanacı, Kokopelli Şehirde ev sahipliğinde, bankacılık mesleğini bırakmaya karar vermesinden arıcılığa uzanan iş hikaye değiştirme hikayesini anlatıyor.

Paris’te şehir arıcılığı, önemi, gelişimi, kurduğu CityBizz şirketinin çalışmaları, şehir arıcılığına kazandırdığı inovatif yenilikleri ele alacak.

Saat 19:00’da başlayacak bu ücretsiz etkinliğe katılım için buraya tıklayarak ulaşacağınız formu doldurmanız gerekli. Daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

19 Ekim Cumartesi: Prof. Dr. Volkan Dündar ile Bokashi Kompostu Atölyesi – Kokopelli Şehirde

Kokopelli Şehirde ev sahipliğinde Volkan Dündar tarafından düzenlenecek bu atölyede organik atıkları fermente ederek dönüştürmesine dayalı bir nevi çöp turşusu olan bu yöntemin detaylarını öğrenme ve başlangıç setini edinme şansı yakalayacaksınız.

Kore dahil Uzak Doğu’da ve Japonya’da toprağı güçlendirmek için yüzyıllardır geleneksel olarak kullanılan, günümüzde şehirlerde de kolaylıkla uygulanabilecek Bokashi Kompostunun detaylarını bu atölyede keşfedebilirsiniz.

Saat 10:00’da başlayacak bu atölyeye kayıt için atolye@kokopellisehirde.com adresine mail atabilirsiniz. Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

19 Ekim Cumartesi: Kadıköy 3. Gıda Şenliği – Göztepe Özgürlük Parkı

Dünya Gıda Günü kapsamında Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Kent Konseyi ve Yeryüzü Derneği ile beraber sağlıklı ve doğal gıdanın önemine dikkat çekecek etkinlikler düzenlenecek.

Gıda ile ilgili üreticiler, STK’lar, meslek kuruluşları, kooperatifler ve kişiler stand açarak çalışmalarının tanıtımını yapacak, atölyeler gerçekleştirecekler. Ayrıca “Doyuran Ama Beslemeyen Gıdaların” ayrıntılı bir şekilde konuşulacağı bir panel de yapılacak.

Hüseyin Varış’ın kolaylaştırıcılığında, Gazeteci-yazar Gürkan Akgüneş, Veteriner Hk. Kemal Kutlay, Ziraat Müh. Murat Kapıkıran, Musa Özsoy “Gıda Detektifi”, Prof.Dr. Osman Erk doyuran ama beslemeyen gıdalar, gıda okur-yazarlığı, endüstriyel gıdalar, gıdaların sağlığımıza etkileri gibi konularda düşüncelerini paylaşacaklar.

Saat 11’de başlayacak etkinlik hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.


Reklam

19 Ekim Cumartesi: Elektronik Atıktan Tasarıma – Başakşehir Living Lab

Başakşehir Living Lab’de İstanbul Design Factory tarafından, “İleri Dönüşüm”, “Yeniden Kullanım”, “Geri Dönüşüm” kavramları hakkında bilinç ve farkındalığı artırmak, sanatsal ürünler tasarlamak amacıyla ‘Elektronik Atıktan Tasarıma‘ etkinliği gerçekleştirilecek.

Atıkların yeniden kullanılarak değerlendirilmesi, atık azaltımı ve atık bilincinin artırılmasına yönelik, geri dönüşüme katkı sağlayan çeşitli çevreci kuruluşlardan etkinlik kapsamında yapacakları sunumlar ve bilgilendirmeler sonrasında katılımcılar edindikleri kuramsal bilgiye dayanarak, kendi hayal güçleri doğrultusunda deneysel çalışmalar yapacaklar.

Saat 10:00’da başlayacak bu etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

19 Ekim Cumartesi: TMMOB Dünya Gıda Günü Etkinliği – Kozyatağı Kültür Merkezi

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında bir etkinlik düzenliyor. Etkinlikte konusunda bir çok uzman kişi “Sağlıklı ve Sürdürülebilir Beslenme Herkes İçin Ulaşılabilir Kılma” konusunu ele alacak.

Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

19 Ekim Cumartesi: Nazlı Pişkin ile Baharatın Gücü: Arınma, Kuvvetlenme, Lezzet Atölyesi – Taze Mutfak

Taze Mutfak ev sahipliğinde Nazlı Pişkin, mutfakta ve gündelik hayatın başka alanlarında baharat çeşitlerinin hangi amaçla kullanıldığı, mutfakta baharatla nasıl büyük farklar yaratılabileceğini ve baharatın şifasından yararlanabileceğini ele alacak.

Mevsim dönüşümünde bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek, vücudumuzu arındırmak ve sofralarımızı kış lezzetlerine hazırlamak için baharatın gücünü keşfe çıkan bu atölyeye kayıt hakkında daha fazla bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Reklam

19 Ekim Cumartesi : Prof. Dr. Volkan Dündar ile Doğal Tavuk Yetiştiriciliği – Kokopelli Şehirde

Permakültür prensipleri doğrultusunda tavuk yetiştirmeyi merak edenler, Kokopelli Şehirde ev sahipliğinde Volkan Dündar tarafından düzenlenecek bu atölyeye katılabilirler.

Atölyede tavuğun doğasına uyumlu, refahını, sağlığını gözeten barınma, korunma, beslenme, yöntemlerini gözden geçirilecek.

Saat 10:00’da başlayacak bu atölyeye kayıt için atolye@kokopellisehirde.com adresine mail atabilirsiniz. Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

19-20 Ekim: Uygulamalı Kent Bahçeciliği Eğitimi – Buğday Derneği

Buğday Derneği’nin tohum ve kent bahçeciliği alanında deneyim sahibi ekibi tarafından hazırlanan, Uygulamalı Kent Bahçeciliği Eğitimi Buğday Derneği’nin Kadıköy’deki ofisinde ve uygulama alanı olarak da Buğday Ofis’in bahçesinde gerçekleşecek.

Eğitim ile ilgili ayrıntılı bilgi ve kayıt için buraya tıklayabilirsiniz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.