Döngüsel Moda Kolektifi Başlıyor

Tasarıma ve üretime ileri dönüşüm bakış açısı kazandırmak ve moda sektörünün ekolojik dönüşümü için el ele vererek, bu alanda moda eğitim programı tasarlayan Döngüsel Moda Kolektifi’nin üçüncüsü, Devridaim Enstitüsü çatısı altında ve Brother Türkiye desteğiyle başlıyor.

Türkiye’de her yıl üretilen elyafın %70’i çöpe atılıyor ve 1 milyon ton tekstil atığı ortaya çıkıyor.

Dünya’nın en büyük ilk 10 tekstil ülkesinden biri olan Türkiye’de, moda sektöründen çıkan atığı azaltmak ve döngüselliği bir çözüm olarak sunmak için Döngüsel Moda Kolektifi harekete geçti.

Brother Türkiye’nin yol arkadaşlığı ve destekleri ile Devridaim Enstitüsü çatısı altında Döngüsel Moda Kolektifi, modanın sürdürülebilirliğini tartışıyor; tasarım, üretim, satış ve pazarlama gibi aşamaları kapsamlı inceliyor, deneyimliyor, sorguluyor ve dönüştürüyor.



“Başka bir moda mümkün” diyerek yola çıkan Döngüsel Moda Kolektifi, alanında uzman eğitmenlerden hem fiziksel hem online aşamaları kapsayan eğitimler tasarlıyor.

Tasarımda Döngüsel Moda Bakış Açısı, Döngüsel Moda Odaklı Marka Yaratmak, Etik Üretim, Temiz Tedarik Zinciri, İleri Dönüşüm, Sürdürülebilir Moda Bağlamında Kalıp Çıkarma ve Geliştirme, Pazarlama Stratejileri, Avrupa Birliği Projelerine Katılım gibi farklı konu başlıkları da Döngüsel Moda Kolektifi programında derinlemesine incelenecek.

Kolektife katılanlar aynı zamanda; Kapadokya’da keten tohumu ekimi, kök boya yapımı, yün kırkma ve yün eğirme pratiklerini de yerinde deneyimleyerek; yerelde kültürel sürdürülebilirliği gözlemleyecekler.

Katılımcılar, afet bölgelerinde saha gezisi yaparak barış ipeği yetiştiriciliği üzerinden, deprem sonrası afet koşullarında üretim imkanları ve yerel üreticiye destek projelerini de geliştirme imkanı bulacak.



3 Şubat ve 30 Mayıs tarihleri arasında online ve fiziksel olarak düzenlenecek ve tamamı ile ücretsiz Döngüsel Moda Kolektifine katılmak için katılımcıların:

  • Üniversitelerin moda tasarımı, tekstil tasarımı / mühendisliği / teknolojileri vb. , güzel sanatlar ve tasarım fakültelerinin bölümlerine kayıtlı 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri ve mezunları ile önlisans son sınıf öğrencileri ve mezunları,
  • Bahsi geçen bölümlere ilişkin tez döneminde olan, yüksek lisans/doktora öğrencileri veya mezunları,
  • Moda akademisi ve benzeri özel eğitim programlarının son dönem öğrencileri ve mezunları,
  • Sürdürülebilir tekstil/moda alanında girişim sahibi kişiler olması gerekmekte.

Son kayıt tarihi 20 Ocak 2024 olan Döngüsel Moda Kolektifi’nin detaylı kayıt formuna ve gerekli belgelere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.