Bostanda tohum topları, üniversitelerde sosyal girişimler: Bu haftanın 4 çevre dostu etkinliği

19 Nisan Cuma: Nazlı Pişkin ile “Nereden Nereye Bostanlar” – Nadas İstanbul

Her Cuma akşamı Nadas İstanbul ve Greensquaremeter’ın beraber yürüttüğü Plant Talks’un bu haftaki konuğu; uygarlıkların yemek kültürünü araştıran ve fermente gıdanın kadim bilgilerini aktaran Nazlı Pişkin.

Etkinlikte, Nazlı Pişkin’den; Bostan nedir, İstanbul’da Bizans ve Osmanlı döneminde bostanlar nasıldı, nerelerdeydi, bostancı kimdir, bostanda neler yetişirdi ve şimdi neler yetiştiğini dinleyebilirsiniz.

19:30’da başlayacak ve 20 kişilik bir yere sahip bu ücretsiz etkinliğe katılım için Greensquaremeter’ın Instagram sayfasını takip edebilir ve kendilerine ulaşabilirsiniz.

19-20-21 Nisan: Sürdürülebilir Ekosistem Günleri – İstanbul Teknik Üniversitesi

İTÜ Çevre Mühendisliği Kulübü üyesi öğrenciler tarafından hazırlanan, alanında uzman konuşmacıların ağırlandığı Sürdürülebilir Ekosistem Günleri (SEG), yeşil binalardan elektrikli araçlara, biyogazdan geri dönüşüme ve sürdürülebilir gıdadan döngüsel ekonomiye bir çok konuyu ele alacak 3 günlük bir etkinlik.

Fazla Gıda, Exitcom, WRI gibi sürdürülebilirlik sektörünün öne çıkan girişimlerini dinleme şansı yakalayacağınız etkinlik programına ve kayıt formuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

20 Nisan Cumartesi: SociAll Up – Sosyal Farkındalık Festivali – İstanbul Üniversitesi

20 Nisan tarihinde aralarında TEMA, Diyolog Müzesi, Alzehimer Derneği, İmece, Türkiye Multiple Skleroz Derneği, KUSİF, Otizimliler Derneği, Good4Trust gibi 50’den fazla sosyal girişim ve STK, İstanbul Üniversitesi ana bahçesinde standlarını açacak.

“Farklılığımız Farkındalığımız Olsun” mottosu ile yola çıkılan SociAll Up sosyal farkındalık festivalinin amacı toplumsal bilinç ve birlikteliği ön plana çıkararak sosyal değer yaratmak.

Atölyeler, konuşmalar ve sosyal girişimleri tanımak adına düzenlenecek diğer etkinliklerin listesine ulaşmak ve etkinliğe kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

21 Nisan Pazar: Doğal Tarımın Yolu, Felsefesi ve Uygulaması – Roma Bostanı

Bu Pazar Cihangir’de bulunan Roma Bostanı sizi ‘Doğal Tarımın Yolu, Felsefesi ve Uygulaması’ üzerine bir sohbetin ardından hep birlikte tohum topları yapıp, toprağa saçmaya davet ediyor.

Doğal tarımın babası Fukuoka’nın öğretileriyle ve tohum toplarıyla cennete çevrilmiş Edessa Doğal Tarım Merkezi’nde yaşayan Kutluhan Özdemir bostana ziyarete geliyor ve ‘Bir doğal tarım çiftliği nasıl kurulur, nereden başlanır ve nasıl bir yol haritası çizilebilir?’, ‘Tohum topları nasıl yapılır, ne zamanlarda saçılır?’ gibi başlıkları ele alıyor.

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.