Mantar yetiştiriciliği, Black Mirror, sıcak sabun : Bu haftanın çevre ve geek dostu 5 etkinliği

GelecekHane Black Mirror’ı Yorumluyor – 23 Ocak Çarşamba – 18:00

GelecekHane iş birliğiyle ve Kendine Has sponsorluğunda gerçekleşecek etkinlikte dizinin Emmy Ödüllü bölümü San Junipero’nun gösterimi yapılacak.

Bölüm daha sonra yapay zeka uzmanı Berkin Malkoç, GelecekHane’de sosyolog olarak görev yapan Zeynep Atalay ve bilişim hukuku uzmanı Avukat Serhat Koç tarafından yorumlanacak.

Çarşamba günü saat 19:00’da Levent’te Assembly Binalarında düzenlenecek etkilik hakkında daha fazla bilgi almak için Facebook sayfasına göz atabilirsiniz.

Burcu Arıkan ile Evde Mantar Yetiştiriciliği Atölyesi – 26 Ocak Cumartesi – 13:00

EkBiçYeİç ve İyiEkim tarafından düzenlenecek atölyede katılımcılar, yeryüzünün en gizemli canlılarından biri mantarlar ve mantar yetiştiriciliği hakkında bilgilenme şansı bulacak.

Potasyum, magnezyum, çinko ve B vitamini açısından zengin bir besin olan mantarları evde yetiştirmek için ideal malzemeleri, ısıyı ve nemi İyiEkim kurucusu Burcu Arıkan ile keşfedebilirsiniz.

Katılım ücreti 118 ₺ olan etkinlik için info@ekbicyeic.com adresine e-posta göndermeniz yeterli. Etkinlikte aynı zamanda öğrencilere %25 indirim uygulanacak.

Daha fazla bilgi almak için etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Tohum Patentlenemez! – 26 Ocak Cumartesi – 14:00

Geçtiğimiz Ekim ayında, “Yerel Çeşitlerin Kayıt Altına Alınması, Üretilmesi ve Pazarlamasına Dair Yönetmeliği” Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yeniden düzenlendi.

Yeni yönetmelik ile tüketicileri nelerin beklediğini, küçük üreticilerin bu durumdan nasıl etkileneceğini ve buna dair neler yapabileceği hakkında Cumartesi günü saat 14:00’de başlayacak bu etkinlikte bilgi alabilirsiniz.

Beşiktaş, Kadıköy, Kuçe, Koşuyolu ve Anadolu’da Yaşam kooperatifleri tarafından düzenlenen ve Ziraat Mühendisi Ahmet Atalık ve Jade Çiftliği kurucusu Berin Ertürk’ün de katılacağı bu etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Reklam

Zeytin Yetiştiriciliğine Giriş – 26 Ocak Cumartesi – 11:00

İstanbul Permakültür Kolektifi ve Mücahit Kıvrak tarafından düzenlenen bu atölyede, ölmez ağaçları olarak tanımlanan zeytin ağaçları hakkında bilgi alabilir; bahçe kurulumu, hasat, yan tesisler ve zeytinyağı çeşitleri gibi başlıklarda bilgi alabilirsiniz.

Pazar günü saat 11:00 – 16:00 arasında Bakırköy’de bulunan Meraklı İnsanlar’da düzenlenecek atölyeye katılım ücreti 200₺ ile 250₺ arasında katılımcılar tarafından belirlenmekte. Katılım için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediliyor.

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Sıcak Yöntem Sabun Atölyesi – 27 Ocak Pazar – 15:00

İstanbul Permakültür Kolektifi tarafından organize edilen bu atölyede katılımcılar, sıcak yöntem ile zeytinyağlı sabun yapımını öğrenecekler.

Sıcak yöntem için kalite özellikleri ve baz ayarlaması hakkında daha detaylı bilgi alabilceğiniz bu etkinlik Cumartesi günü saat 15:00 ile 18:00 arasında Bakırköy’deki Meraklı İnsanlar’da gerçekleşecek.

Katılım ücretinin 180₺ ile 250₺ arasından katılımcılar tarafından belirlendiği etkinliğe katılmak için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz. Etkinliğin Faceook sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.